Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.07.

Portrait Professional 9

 


Digitális arcplasztika, pillanatok alatt.


 

Fotó keretezése III.


szint: könnyű

Ahogy korábbi, hasonló témával foglalkozó cikkünkben is említettük, ezen a téren szinte végtelenek a lehetőségeink. Határt csupán fantáziánk szabhat a megannyi keretezési eljárás, szín és forma kialakításában. Eddigi két példánkban néhány éles határvonalú keretet mutattunk be. Jelenlegi tippünk lágy, átmenetes képszélt eredményez majd, amely a különféle réteg összhatásmódok segítségével, szinte egy kattintással meróben különböző kerethatásokká alakítható.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió


Válassz ki egy megfelelõ fotót !

Nyomj Ctrl+A gombkombinációt, ezzel kijelölöd a teljes képet. A fõmenübõl válaszd a Select/Modify/Border (Választ/Módosítás/Keret) parancsot, majd a megjelenõ ablakban a Radius értéknek írd be a fotód szélességének 10-20%-át.
Igazság szerint teljesen mindegy milyen értéket adsz meg itt, csak egy közelítõ értéket adtunk meg. Ha nagyon vékony keretet akarsz, akkor kisebb, ha vastagabbat, akkor nagyobb értéket írj be !
Nálunk 320 pont széles a mintakép, így 15 pixeles radiust alkalmaztunk.

A mûvelet eredményeképp egy keretsáv került kijelölésre, amit a következõkben egy új rétegre másolunk.
Nyomj Ctrl+C gombot, ezzel vágólapra másolod a kijelölt keretsávot. Ezután nyomj Ctrl+V gombot, amellyel egy új rétegbe szúrod a kimásolt keretet. Ha megnézed jobb oldalt a Layers palettát, láthatod, hogy egy új réteget kaptál.

A új réteg maradjon kijelölve, miközben meghívod az Image/Adjustments/Levels (Kép/Módosítások/Szintek) parancsot. A megjelenõ ablak alján bal oldalt lévõ fekete nyilat húzd jobbra tetszõleges mértékben a nyíl szerint. Minél inkább jobbra tolódik ez a jel, a kiválasztott keret, annál világosabb lesz. Mi ütközésig húztuk a nyilat, így szép világos keretszélt kaptunk, mely befelé lágy átmenetet ad.

Aki még kicsit játszani akar a kerettel, az a Layers palettán kísérletezhet a különféle összhatásmódokkal. Például Normalról Dissolve-ra állva szemcsés átmenetet kapunk.

A mûvelet befejeztével a Layer/Flatten Image paranccsal egyesítsd a rétegeket !

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !