Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Árnyékok világosítása II.

szint: könnyű


Jól ismert helyzet: világos ég, sötét-árnyékba boruló épületek.


 

Vörös szem hatás eltávolítása III.


szint: könnyű

Végre egy eszköz, amit a nagytestvér örökölt a kicsitől! A Photoshop CS2-ben található vörösszem eltávolító ecset az Elements 3 verzióból került át a profi szoftverbe. Bár korábban több tippet is adtunk miként távolítható el a nem kívánt vörös szem hatás a képről, ezek többnyire időigényesebb és nehezebb eljárások voltak. Akinek megfelel a gyors és félautomata módszer, bátran próbálkozhat a Red Eye Toollal is.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop CS2 Tipp - Vörös szem hatás eltávolítása III. - www.digiretus.hu


Photoshop CS2 - Vörös szem hatás eltávolítása III.

1. Töltsd be a fotót!
Nem, a képen látható pirosló szemek nem a koncert színpadi effektjeinek részei, így legjobb lesz, ha eltüntetjük őket.

Photoshop CS2 - Vörös szem hatás eltávolítása III.

2. Nagyítás
A munka megkezdése előtt célszerű közelebbi nézetet használnod, hogy a módosítás területe (ezúttal a szem) minél pontosabban hozzáférhető legyen. Nagyítsd a nézetet 200-400%-ra A Navigator palettán, vagy a bal alsó sarokban található nagyítás mezőben.


Photoshop CS2 - Vörös szem hatás eltávolítása III.

3. Ecsetelés
Legfőbb segédeszközünk az eszközpaletta Red Eye Toolja (J billentyű) lesz, amit elég jól elrejtettek a javító ecsetekkel egy menübe. Ezzel elég csak kijelölnöd a kívánt szemrészt és a szoftver automatikusan eltávolítja a pirosságot.

Ha rákattintasz a felső opciós sorban két beállítást adhatsz meg. Az első a Pupil Size, azaz a pupilla mérete. A megfelelő eredményhez célszerű a szem teljes közepét, tehát a színes szivárványhártyát is kijelölni. A kijelölés arányában add meg a Pupil Size százalékos méretét! Ebben az esetben ez nagyjából 60-70% (mi 66%-os írtunk be).

Fontos opció a Darken Amount, vagyis a sötétítés mértéke. Nem kell minden esetben fekete pupillát látnunk a képen. Példaképünkön sincs fekete terület a szemben. A fotó kissé kontrasztszegény, inkább szürkés árnyalatra van szükség, különben természetellenes hatású lesz a pillantás és vörös helyett a mélyfekete pupilla szúr majd szemet a nézőnek. Itt csak 35%-ot adtunk meg. Minél nagyobb az érték, annál sötétebb lesz a szemközép.Photoshop CS2 - Vörös szem hatás eltávolítása III.

4. Keretben a kényes terület
A beállítások után nincs más dolgod, mint a bal felső sarokból indulva kijelölni a szem középső területét. Ahogy látható a kijelölés kb. 60%-át teszi ki a vörös folt. Amint elengeded az egérgombot a szoftver magától kijavítja a hibát.

Ha a módosítás nem adott kellő eredményt a jobb oldali History palettán lépj vissza egy lépést és egy kicsit más beállításokkal, vagy más méretű kijelöléssel ismételd meg az eltávolítást, amíg a kívánt mértékben el nem tűnik a pirosság. Lehetséges, hogy többször is próbálkoznod kell.Photoshop CS2 - Vörös szem hatás eltávolítása III.

5. Vörös reflektorok nélkül
Mindjárt más! A kifejező tekintet maradt, ezúttal vöröslő pillantás nélkül.
Ha nem vagy elégedett a végeredménnyel, vagy inkább a saját kezedbe vennéd a piros szemek eltávolítását, ajánljuk figyelmedbe a lenti módszereket, melyeket régebbi Photoshop verziókkal is elvégezhetsz.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !