Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonÖnök Kérték|2009.12.09.

Narancsbőr

 


Egy kis nyári nosztalgia. A narancsbőrnek viszont annyi.


 

Szépia tónus II.


szint: nagyon könnyű

Természetesen először is egy megfelelő színes, esetleg fekete-fehér fotóra lesz szükségünk és mindössze fél percre, amely bőven elég arra, hogy hatásos módon lendítsük át képünk színeit szépiába. Nem olyan finoman hangolható és jó eredményt adó, mint előző ugyanilyen leírásunk, de cserébe könnyű és a kívánt illúziót szépen elérhetjük vele.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió1. Nyisd meg a fotót!
Itt az ideje régi korok boldognak képzelt nosztalgiáját csempésznünk fotónkba. Mi sem jobb ennél, mint egy bájos, ódon kisváros főtere?


2. Színesíts!
Vagy inkább színteleníts! Ehhez elég megnyitnod az Images/Adjustments/Hue / Saturation (Kép/Módosítások/Színezet / Telítettség) menüpontot. A megnyíló ablak jobb alsó sarkában találod a számunkra érdekes funkciót, Colorize néven. Jelöld be a kis négyzetet!


3. Színezet, telítettség
Maradjunk a Hue/Saturation ablaknál és a bal oldali csúszkák közül a Hue (Színezet) nevűvel állítsuk be a kívánt színt. Ez lehet akár az eredetileg tervezett szépia, vagy valamilyen cián illetve bíbor tónus. Lényegében ízlésünktől, elgondolásunktól függ. A következő Saturation csúszkával állíthatjuk be a választott szín telítettségét.
A Lightness (Világosság) csúszkát csak abban az esetben használjuk, ha a kép fényességén is változtatni szeretnénk. Általában erre nem lesz szükség.


4. Nosztalgia
A végső kép egészen tetszetős, ahhoz képest, hogy pár másodpercünkbe került az elkészítése. Korábbi, hasonló leírásunkat lásd az alábbi linken.

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !