Aktuális | Magunkról | Cikkek | Letöltés | Linkek| Hírlevél
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
     


Felhasználónév:

Jelszó:

 
 

Írj be egy kérdéses angol szakkifejezést és megkapod magyar megfelelojét !


  
 
 

Teljes szótár megtekintése>>>


 
 

Az eladási darabszámok szárnyalnak, míg az árbevétel esik a hazai digitális fényképezőgép piacon, az IDC szerint

 
Budapest, 2006. Június 13: A magyar digitális kamerapiac ismét egy kitűnő évet zárt 2005-ben, 30.2%-os darabszám szerinti növekedéssel, és több mint 255 ezer darabos eladással. Az IDC adatai szerint, a csökkenő árak azonban egy szerény, 2.4%-os visszaesést eredményeztek a piaci árbevételben, amely így 63.3 millió dollárt tett ki 2005-ben.

"Az elmúlt évben, nagymértékben felgyorsult a digitális kamerákra való átállás" mondta Bacskó Gergely az IDC Magyarország elemzője. "Ez elsősorban a digitális fotókészítés által nyújtott előnyöknek és a folyamatosan csökkenő áraknak köszönhető."

Egyre inkább jelentkezik az igény a jobb minőségű digitális kamerák iránt. 2004-ben a három és a négy megapixeles kamerák dominálták a piacot, amelyek az eladások 68%-át illetve az árbevétel 61.5%-át tették ki. Ez a tendencia 2005-re némiképp eltolódott a négy és az öt megapixeles kamerák irányába, ami az eladások 68%-át és az árbevétel 62.2%-át jelentette. A legdinamikusabb növekedést az öt megapixeles szegmensben lehetett tapasztalni, ahol az eladások a háromszorosára nőttek az elmúlt évhez képest.

A magyar digitális kamera piac messze van még a telítettségtől, ezért várhatóan az elkövetkező pár évben még kétszámjegyű növekedésre számíthatunk - mondta Bacskó Gergely, különösen annak fényében, hogy Magyarország még mindig elmaradottnak számít a többi közép-kelet-európai országhoz képest az eladások tekintetében. Az IDC felmérése szerint hazánkban a digitális fényképezőgép-penetráció kb. 15%-ra tehető.

Az IDC Negyedéves Digitális Kamera Felmérése a digitális "point-and-shoot" és tükörreflexes kamera-technológiák piacát méri a disztribútorok, nagykereskedők, műszaki áruházak, fotó-szaküzletek és Internetes boltok eladásain keresztül. A felmérés tartalmazza a piac méretét, a gyártók részesedését, illetve az értékesítési darabszám és árbevétel megapixel, optikai zoom, kereskedelmi csatorna és árszegmensek szerinti bontását.

Az IDC-ről

Az IDC a globális IT, távközlési és technológiai felhasználói piacok vezető információszolgáltató, tanácsadó és rendezvényszervező cége. Segítséget nyújt az informatikai szakemberek, vállalatvezetők és befektetők számára technológiai beszerzési és üzleti stratégiai döntéseikben. Helyi, regionális és globális szakértelme folytán az IDC 50 országban dolgozó több mint 850 elemzője értékes információkat szolgáltat az aktuális technológiai és ágazati lehetőségekkel, trendekkel kapcsolatban. Fennállásának több mint négy évtizede alatt az IDC számos alkalommal segítette hozzá stratégiai tanácsaival ügyfeleit fontos üzleti célkitűzéseik eléréséhez. Az IDC a világ élvonalbeli műszaki lapkiadó, kutatási és szakmai rendezvényszervező vállalataként ismert International Data Group (IDG) tagja.

http://www.idc.com/ 
 

Impresszum
| Médiaajánlat

© nEtural webdesign 2005.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !