Aktuális | Magunkról | Cikkek | Letöltés | Linkek| Hírlevél
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
     


Felhasználónév:

Jelszó:

 
 

Írj be egy kérdéses angol szakkifejezést és megkapod magyar megfelelojét !


  
 
 

Teljes szótár megtekintése>>>


 
 
Fotókra még nem érett a piac
 

 

Az alacsony árak ellenére igen visszafogott érdeklődés mellett, a felületes szemlélő számára kudarcba fulladt az Ágens Fotóművészeti Galéria által március 29-én megrendezett második fotóaukció. A piac láthatóan még nincs felkészülve a fotók befogadására.

Apró jelek ide, vonzó, izgalmas aukciós anyag oda, ki kell jelenteni, hogy a magyar viszonyok között van a műkereskedelemnek olyan része, ahol jelenleg még nem lehet csodát tenni. A közönség nincs felkészülve, hogy a fotót, mint műfajt befektetésre és gyűjtésre alkalmas értéknek tekintse. Persze elképzelhető, hogy a hazai fotóművészet megítélése és árai felzárkóznak az európai szintre. Akkor majd visszatekintve lehet azon csodálkozni, hogy volt idő, amikor az érdektelenség alacsonyan tartotta az árakat...

A kínálat zöme bennragadt

Az alacsony árak ellenére enyhén szólva is visszafogott érdeklődés mellett, a felületes szemlélő számára kudarcba fulladt az Ágens Fotóművészeti Galéria által március 29.-én megrendezett második fotóaukció. A 141 hazai és külföldi fotókülönlegességből mindössze 32 találta meg az új tulajdonosát, 5 tétel kivételével mind kikiáltási áron kelt el. A teljes anyagot és a leütési listát itt találja.

Igaz, ha abból indulunk ki, hogy egyelőre Magyarországon nem alakult ki a szervezett fotó-műkereskedelem, ennek ellenére az eladásra kínált tételek negyede mégis megtalálta új tulajdonosát, a helyzet egész biztatónak mondható – nyilatkozta az aukció után a rendező dr. Patrus Sándor, aki maga is fotóművész.

Csak Kodály képe aratott

A legsikeresebben szereplő fotónak Koffán Károly által fényképezett Kodály Zoltán portré bizonyult, itt a 8000 forintos kikiáltási árból 36 ezer lett a végére. Kétezer forinttal lett drágább egy ismeretlen fotográfus alkotása; a címe Oh sole mio! volt, és az olasz Sergio Failoni karmesterről készült. (A leütési ár ez esetben 14 ezer forint volt.) Szintén kétezer forinttal drágult Wágner Csapó József „Reggeli sétája" a kikiáltási ár: 30 ezer volt, a leütési ár 32 ezer lett. Elkelt egy másik Wágner Csapó-alkotás is az Óriások tánca, ez esetben a leütési ár tízezer forinttal lett több mint a licit elején felkínált ár.

Török Endre különlegesen szép Isztambuli tájfotója nem kelt el, viszont egy másik, 1934-es Török-felvétel (a Kazári szorosról készített fotográfia) a kikiáltási áron talált gazdára.

Koffán Károly Kodály-portréja volt a legsikeresebb

Elkelt Strelisky Sándor császári és királyi udvari és kamarai fényképész Fedák Sári a "Czigányprímás" Sári szerepében című, 1913-ban készített kortörténeti műremeke is (27 ezer forintos kikiáltási áron).

Minden kezdet nehéz

Volt idő, hogy Virág Judit és Marsó Diana, a magyar aukciós piac hajnalán – a Kossuth Lajos utcában – nem szűnő lelkesedéssel szervezte a művészeti aukciók sorát. Akkor még alaposan kedvet kellett kelteni az érdeklődőknek, gyűjtőknek a hazai műtárgyak vásárlásához. Valószínűleg a fotónál sem lesz ez másként, eljön majd az aranykor, csak győzzük kivárni...

Szerző: Bretus Imre
Forrás: http://www.fn.hu

  
 

Impresszum
| Médiaajánlat

© nEtural webdesign 2005.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !